Kategorie pytań



Pytanie:

Pytanie: Rozwiązane
gaga25

Kiedy parowki??

Pyta: gaga25  |  Dodane: 9 września 2012  |  Ilość odpowiedzi: 5


Tagi: parowki

Od kiedy mozna podawac dziecku parowki??


0
obserwuj pytanie  |  drukuj  | 
Dodaj do:

Najlepsza odpowiedź wybrana przez pytającego

tuitam

Odpowiada: tuitam
Dodana: 10 września 2012


Najlepiej wcale. Choć jakość parówek w ostatnich latach polepszyła się, to jednak, w dalszym ciągu jest kiepska. Są pełne tłuszczu, soli, fosforanów i azotanów. Z dostępnych przeznaczonych dla dzieci najlepiej chyba wypadają Sokoliki a z trudno dostępnych parówki benedyktyńskie.



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Pozostałe odpowiedzi:

nokiac3

Odpowiada: nokiac3
Dodana: 10 września 2012


Wcale nie podawaj tego gówna.
Zmielone kości, skóra, kasza manna i wszelkiego rodzaju emulgatory nie są wskazane w diecie dziecka.
Zwróć uwagę na parówki z Biedronki zobacz jak puchną, gdy poleżą w wodzie minutę.
Pozdrowionka!! :):)



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


justynaJ04

Odpowiada: justynaJ04
Dodana: 10 września 2012


Lepiej nie dawac ale jak juz to kolo 1 roku dziecka



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Konto usunięte

Odpowiada: Konto usunięte
Dodana: 9 września 2012


Parówki to po prostu krótko mówiąc 'śmieci', robione z mięsa oddzielonego mechaniecznie, czyli z odpadów, a dziecko do 7-ego roku życia tych śmieci najzwyczajniej w świecie nie trawi. Jeśli już chcesz podać dziecku parówki to zawsze dokładnie czytaj etykiety, nie sugeruj się tym, że na opakowaniu producent napisał że są one przeznaczone dla dla dzieci bo jest to najczęściej oszustwo. Najlepiej żeby w składzie było minimum 95% mięsa nie MOM, czyli odpadów!



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


eenax

Odpowiada: eenax
Dodana: 9 września 2012


Najlepiej wcale.

Sklepowe parówki (jedyny wyjątek to Sokołowskie z szynki) to zmielony śmietnik odpadków i tego z czego nie dało sie zrobić nic innego.

To co na etykietach jest opisane jako wieprzowina to zazwyczaj: skóry, tłuszcz, ścięgna, itp.
Procent zawartość tłuszczu w takich produktach jest za wysoki dla wątroby dorosłego a co dopiero dla dziecka.

Nie mówiąc już o parówkach dla dzieci bo to jeszcze gorszy "syf" niż te dla dorosłych z 30% zawartością MOM-u a reszta to spulchniacze, sól, zagęszczacze i stabilizatory.

Lepiej jest kupić samemu mięso i drobniutko zmielić, dodać przypraw uformować w kiełbaski i upiec.



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
bozusia 10 września 2012 bozusia napisała:

dlaczego nie przyszło mi do głowy wcześniej to ,żeby zrobić próweczki z mięska domowym sposobem, genialny pomysł, dzięki


zgłoś
eenax 11 września 2012 eenax napisała:

Ja do drobno zmielonego mięsa dodaję jeszcze trochę (ok 1/4 objętości mieszanki) lodu i szybko miele w malakserze i siup do "kiszki" lub do piekarnika. Wtedy paróweczki są bardziej "puszyste".